לפרטים נוספים

אנא מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם
אנא מלאו את טופס - לפרטים נוספים

מידע שימושי

צילום פנורמי הינו חלק חשוב מאוד באיבחון ראשוני היות והוא מאפשר לרופא המטפל לקבל תמונת מצב מלאה, גם על השיניים וגם על שאר חלקי הפה. הצילום מספק לרופא תמונת מצב כוללת, מבצעים אותו בדרך כלל בתחילת טיפול בשלב היעוץ הראשוני על מנת לבסס תוכנית טיפול אפקטיבית למטופל.
צילום שיניים פנורמי הוא למעשה צילום חלל הפה, כלומר צילום של הלסתות, הסינוסים, מפרקי הלסתות וכמובן השיניים הקיימות והחסרות בפה. המכשיר המשמש לצילום שיניים פנורמי הינו מכשיר דיגיטלי המבצע סריקה של הלסתות וחללי הסינוס, במהירות מרבית.
צילום פנורמי נועד לסייע לרופא לקבל תמונת מצב מלאה אודות המטופל ובכך לייעל את שיטת הטיפול וכמובן לחסוך למטופל זמן וכאבים מיותרים. הצילום מאפשר ראייה כוללת של הפה מסייע בטיפולים כמו השתלות שיניים ובאיתור דלקות, ספיגת עצם או שאר נגעים בפה. טיפול ואבחון במחלות חסמתיות של בלוטות הרוק- אנדוסקופיה של בלוטות הרוק.

צילום C.T הוא כלי אבחנתי חשוב. זהו צילום תלת מימדי המאפשר לבחון את איכות העצם, גובה העצם ורוחבה, להדגים את המבנה הפנימי של הלסת ולזהות מיקום כלי דם ועצבים – פרמטרים שחשיבותם לפני ניתוח רבה מאד. חשיבותו באבחנה, בגילוי ובזיהוי המבנה הפנימי של הממצאים באזורים אנטומיים חשובים דוגמת הנפח של הסינוס המקסילרי ומיקום של התעלה של העצב המנדיבולרי בלסת התחתונה.

חשיבות הצילום הינה בהדמיית רוחב העצם וגובה העצם באזורים בהם יותקנו השתלים תוך בחינת אזורים בהם ישנם שקעים בעצם אשר אינם ניתנים לאבחון בצילום הפנוראמי בלבד או על סמך הבדיקה הקלינית. זאת על מנת למנוע סיכונים כגון פגיעה בכלי דם ודמם בלתי נשלט מסכן חיים או פרופורציה של העצם ופגיעה במבנים אנטומיים סמוכים – כלי דם, עצבים, חלל הסינוס וחלל האף.

צילום שמטרתו לזהות עששת בין השיניים. הוראות לפני פגישה ראשונה- טרם תגיע למרפאתנו תתבקש להביא עמך צילומי רנטגן עדכניים אשר ברשותך. (סטטוס/פנורמי) במידה ואין ברשותך תתבקש לבצע צילום פנורמי וארבעה נשכים לצורך בדיקתך וציכנון תוכנית טיפול מתאימה עבורך.

היא מחלת הרקמות אשר סובבות את השן ותומכות בה. זוהי מחלה הנובעת מזיהום חיידקי כרוני המהווים את מנגנון התמיכה של השן. הגורם הראשוני למחלה הם חיידקי הרובד הדנטאלי (פלאק) שהיא שכבה דביקה, עדינה וחסרת צבע שנוצרת באופן תמידי על השיניים. גירוי חיידקי זה יוצר תגובה מקומית של דלקת, והצרוף בין הזיהום לדלקת גורם לתוצאה של הרס הרקמות הסובבות את השן. שמירה ביתית יומיומית של ניקיון השיניים בעזרת מברשת ואמצעי ניקוי בין השיניים (חוט או קיסם דנטאלי)- מונעים את בנייתו של הרובד.
אבנית תת-חניכית מגרה את החניכיים, ומהווה גורם סיכון למחלת החניכיים. חומרים רעילים הנוצרים על ידי החיידקים ברובד מגרים את החניכיים ויוצרים דלקת, אשר גורמת להרס הרקמה התומכת של השן, כולל העצם. נוצרים “כיסים” בין החניכיים לשיניים, ככל שהמחלה מתקדמת יותר, מופחתת התמיכה של השן, ונוצרים כיסים עמוקים, עד כדי ניידות השן ומצב שאין אפשרות לטפל בה והיא מהווה מקור זיהום – ולכן יש להוציא אותה. המחקר בשנים האחרונות אף הצביע על קשר בין זיהום בחניכיים למחלות קשות כמו מחלות לב, נשימה, ועוד…
שמירת בריאות החניכיים חיונית לבריאות הגוף כולו, הדרך הרצויה בטיפול במחלת חניכיים תהיה היעילה ביותר לאותו מקרה והפחות חודרנית האפשרית. מטרה זו יכולה להיות מושגת במקרים רבים בעזרת טיפולים לא כירורגיים. הפעולה החשובה ביותר בייצוב מצב החניכיים ועצירת המחלה היא שמירה עלהגיינה אוראלית נאותה.

טובה יחד עם ניקוי מקצועי במרפאה, הם שילוב אשר מהווה את “הקו הראשון” בהגנה מפני מחלת חניכיים, יכול למנוע התקדמות המחלה, ובשלבים ראשוניים של המחלה יכול אף להחזיר את המצב לקדמותו.